In Zeeland is altijd wat te beleven

Kies een categorie en vind de tofste activiteiten in Zeeland!

Deze attracties ook op uw site? Neem contact op met Dagattracties Zeeland of het internetbureau Elloro.

Terug naar het overzicht

Haveninformatiecentrum Portaal van Vlaanderen

Een bezoek aan het Portaal van Vlaanderen is een unieke belevenis voor iedereen! Het Portaal van Vlaanderen is al ruim vijfentwintig jaar het haveninformatiecentrum over alles wat met de havens en de scheepvaart in de Zeeuws Vlaamse Kanaalzone te maken heeft.

Een interessante rondleiding over het sluizencomplex, ontdek de werking van een sluisbrug in de 18 meter diepe brugkelder, een rondvaart over het Kanaal van Gent naar Terneuzen en zeeschepen zo dichtbij dat je ze bijna kan aanraken. Bij het Portaal van Vlaanderen beleef je het allemaal!

Hoe wordt een binnenvaartschip of een zeeschip door een sluis geloodst? Hoe wordt een sluis bediend? Wat gebeurt er bij het schutten van schepen? Wat is de rol van een havenmeester of van een loods? Recent is er een compleet nieuwe tentoonstelling geopend waar u antwoord krijgt op deze en vele andere vragen.

Ben jij een echte sluiswachter?

Kom langs in ons informatiecentrum en behaal je sluiswachter diploma met het spelen van het sluizenspel. Stap op de boot! Neem een kijkje in onze stuurhut en kruip in de rol van de kapitein.

Een van de grootste sluizen ter wereld wordt op dit moment gebouwd in Terneuzen. Tijdens uw bezoek aan het Portaal van Vlaanderen krijgt u de meest actuele informatie over de voorgang van de bouw van de Nieuwe Sluis. Er is een uitkijkpunt om de werkzaamheden te volgen en er zijn in het informatiecentrum live beelden te zien van de bouw. Eind 2022 vaart het eerste schip door de Nieuwe Sluis.

Locatie & Route

Bekijk website Plan route